Stels Guepard 850?

Diskusija vezana za kupovinu vozila, saveti, na šta obratiti pažnju pri kupovini, koje vozilo kupiti? Svaki oglas koji se ovde postavi biće obrisan, za oglase treba koristiti deo foruma „Oglasi“.
Post Reply
vidak
Posts: 1
Joined: 04 Sep 2020, 17:30
Име и презиме: Filip Vidakoivc

Stels Guepard 850?

Post by vidak »

Pozdrav ljudi,

Nov sam ovde i imam brda pitanja kao ATV pocetnik. Skoro sam imao priliku da vozim Stels Guepard 850 i veoma sam se zainteresovao za to vozilo. Planiram da kupim novo vozilo koje bi' vozio po off road terenu i nikako po asfaltu. Iz tog razloga imam par pitanja:

1. Prvenestveno sam hteo da kupim Raptor 660/700 ali kada sam seo na Stels perspektiva se promenila. Interesuje me iskljucivo za off road/sumu sta se bolje pokazalo. Yamha Raptor 700 ili Stels Guepard 850?

2. Takodje, ako je neko ima iskustva, zanima me koliko Stels moze da trosi(znam da je do nacina voznje, ali zanima me neka prosecna potrosnja)?

3. Zanima me oko servisa, na koliko se rade, da li su preskupi, sta da ocekujem da moze da strada na ATV-u i slcine stvari?

4. Stels nije jeftino vozilo, cena je oko 10.000 za novog, zanima me da li gledati novog Stels-a ili polovnog Can-am?

5. Zivim u Beogradu i zelim negde u krugu od 30-40km da vozim off road, da li je to moguce i da li imate predloge za staze za pocetnike?


Hvala puno u napred svimaaaa !!! :wave:
User avatar
vlada
Posts: 653
Joined: 27 Oct 2011, 14:00
Location: Novi Sad
Возило: CanAm Maverick Trail

Re: Stels Guepard 850?

Post by vlada »

Dobrodošao na sajt :)

1) zavisi kakav stil više voliš da voziš, to su potpuno dva različita vozila, Raptor je quad a Stels ATV, na Raptoru imaš samo pogon na zadnje točkove a na Stelsu biraš pogon na zadnje ili 4x4 + blokada diferencijala.. Raptor je "trkalica"..

2) pored stila zavisi i teren, da li jurcaš po suvoj zemlji ili se "probijaš" kroz sneg ili blato - potrošnja može da se razlikuje puta 2, računaj da celodnevna vožnja od 100km može da potroši 15tak litara goriva.

3) zovni Jet Ski Kopaonik, oni koriste par godina Stels pa se raspitaj kod njih šta crkava, što se tiče servisa to se raspitaj kod CTC Unita, za većinu ATVova treba da se menja ulje i filter ulja u motoru na 50 radnih sati a sva ulja na 100 sati (pored motora i prednji i zadnji diferencijal i menjač). Ako se vozikaš po asfaltu onda su periodu duplo duži (motor na 100h, sve zajedno na 200h).

4) polovno vozilo kao što i sam znaš je lutrija, možeš da kupiš super vozilo a možeš da dobiješ i krš, s' obzirom da si neiskusan preporučujem ti novo vozilo.

Dodatak: nije sve u kubikaži, nebitno je da li ćeš imato 570 ili 1000 kubika, osih ako ćeš da se hvališ i/ili za kafanske priče ;), zato baci pogled i na CanAm / Polaris od 570 kubika ako imaš za slične novce da kupiš......
Hans Landa
Posts: 1
Joined: 30 Sep 2020, 21:40
Возило: Stels Guepard 850

Re: Stels Guepard 850?

Post by Hans Landa »

Kao vlasnik dva Stelsa (nazalost) topla preporuka svima koji su zainteresovani za isti je da ga obavezno pre kupovine malo provozaju...jer osim dizajna (za divno cudo rusi uboli) sve ostalo je kataklizmicno. Menjac pakao, stabilnost uzas, ljulja na 50 km/h kao na brodu kad se vozi on road, skripi, previsoko teziste...necu vise jer ce ispasti da hejtujem iz razloga neke konkurencije ali najiskreniji savet obavezno provozajte i druge proizvodjace i njega i sami cete videti razliku nebesku. Ja sam na zalost kupio na osnovu slika i i izgleda i nemogu da prestanem da se kajem. Eto toliko od mene...pozzz
Post Reply